Observationssted:

Angiv nærmeste stednavn/lokalitet. Hvis din browser er understøttet af Google Maps, vil det eller de steder, der matcher navnet, blive vist på et kort. Vælg det rigtige sted på kortet, og de geografiske koordinater vil blive udfyldt automatisk.

Geografiske koordinater:

Hvis du har "Det levende Danmarkskort" er det blot at pege på lokaliteten og koordinaterne kan derefter aflæses. Du kan også gå ind på adressen : http://www.heavens-above.com/selecttown.asp?CountryID=DA . Her kan enhver lokalitet i Danmark findes. Du vil der læse en koordinat som f.eks. 56.342 grader. Du skriver så blot hele tallet i rubrikken "grader".

Koordinaterne kan valgfrit angives i grader med decimaler, hele grader og minutter med decimaler, eller grader, minutter og sekunder.

Pejling i grader:

Husk at nord er 360 gr., øst er 90 gr. , syd er 180 gr. osv. Hvis du ikke har et kompas, så angiv retningen som f.eks NNØ ( nord-nord-øst ). Hvis du bemærker dig et punkt i landskabet, vil det bagefter være muligt at måle den nøjagtige retning.

Højde over horisont:

Det er sædvanligvis meget vanskeligt at angive grader på himlen, da man ingen referencer har. Husk at fra horisonten til lodret over dit hoved er der 90 grader. Et lille fif er også, at du sigter langs en udstrakt arm. Her vil en knyttet hånd fylde ca. 10 grader i bredden.

Varighed i sekunder:

Skriv det antal sekunder du set ildkuglen og angiv i kommentar rubrikken om du har set ildkuglen fra begyndelsen

Farver:

Du kan evt. uddybe svaret i kommentar rubrikken, hvis ildkuglen har ændret farve undervejs etc.

Ildhale:

Her tænkes på om ildkuglen trækker en lysende hale efter sig.

Røgspor:

Her tænkes på et grå/hvidt spor som nogen gange kan ses i flere minutter efter at ildkuglen er forsvundet. Især hvis ildkuglen ses inden det bliver helt mørkt.

Opsplitning af ildkugle:

Hvis ildkuglen deler sig i flere stykker, så angiv hvor mange stykker.

Hastighed:

Angiv om ildkuglen bevægelse blev opfattet som hurtig, medium, langsom, eller meget langsom.

Lyd:

Nogen gange kan der høres en tordenlignende lyd efter ildkuglen har passeret. Hvis du har hørt lyd, så angiv i kommentar rubrikken hvor længe efter ildkuglens passage du hørte lyd.

Kommentarer:

Her skriver du alt det som ikke kan skrives i skema form. Hvis du kan bedømme ildkuglens lysstyrke i " magnitude", vil det være fint. Ellers bedes du så godt det er muligt beskrive lysstyrken, f.eks. " stærkere end fuldmånen" eller lignende. Det vil også være godt om du skriver i hvilken retningen du kikkede, da du først så ildkuglen, evt. med bemærkninger som " ildkuglen kom bagfra og passerede mig på min venstre side"